Found Soldier

M.I.A. is de Amerikaanse afkorting voor Missing In Action. Als een militair vermist raakt tijdens actieve dienst in het Amerikaanse leger, dan krijgt deze een M.I.A. status. Deze M.I.A. status blijft de militair houden totdat deze is gevonden, geborgen en/of geïdentificeerd.

Tot op de dag van vandaag staan er wereldwijd nog steeds grote hoeveelheden militairen als vermist geboekt. Alleen al vanuit de Tweede Wereldoorlog (1939 - 1945) telt Amerika meer dan 73,000 vermiste militairen en Duitsland naar schatting zo’n 1 miljoen. Uiteraard was dit niet alleen het geval aan Duitse en Amerikaanse zijde, maar ook bij alle andere landen die hebben deelgenomen aan de Tweede Wereldoorlog.

Door middel van vooronderzoek, getuigenverklaringen en kennis hoopt Stichting Missing In Action (M.I.A.) op sporen te kunnen komen die zouden kunnen leiden tot het bergen van een vermiste soldaat. Stichting Missing In Action (M.I.A.) doelt op vermissingen van Tweede Wereldoorlog strijders en richt zich voornamelijk op locaties binnen Europa. De slag om de Ardennen (Ardennenoffensief) en de Slag om Arnhem (Operatie Market Garden) liggen het meest voor de hand.

”Vriend“ of “vijand” is voor Stichting Missing In Action (M.I.A.) niet relevant. Het enige waar Stichting Missing In Action (M.I.A.) op doelt is; de gesneuvelde vermiste soldaten een waardige laatste rustplaats te geven. Stichting Missing In Action (M.I.A.) is van mening dat niemand als doel had om een slagveld te betreden met als resultaat nooit meer te worden teruggevonden. Ruim 70 jaar na dato zal Stichting Missing In Action (M.I.A.) pogingen wagen om de vermisten alsnog uit die voormalige slagvelden te halen, of hij/zij nu Engels is, Canadees, Amerikaans of Duits…